Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


utan rustning

 

som är jag skriven och aldrig talad. att födas på nytt på ett jordgolv och inte längre känna sitt språk. såsom där jag en gång var född av snö. levd i gråtoner avlösta av de blå. såklart det gröna sällan visat. avvisad. för länge sedan gömt under huden. för den som är född med kylan i nacken gör det aldrig enkelt.

men du vet, även om blåklockor från diket blev hennes bukett den dagen i mitten av sommaren kunde det gröna aldrig riktigt fullt ut ta den platsen. för du vet, det var ju aldrig skrivet. aldrig talat. aldrig menat. så.

och sen längtan. ja, den har kommit tillbaka. som en varm vind mot kroppen.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-01 17:10



Bookmark and Share


  Stisse
Du skriver så fint om smärta och på samma gång vemod och längtan. Ja allt det som ryms i ett liv. Gillar "född med kylan i nacken".
2018-03-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Alla dina texter är som sirligt utformade miniatyrer av en verklighet som består av mycket vitt, en del orange och mycket svart - MÄSTERVERK kallar man sådan poesi!!!
2018-03-02

  Respons VIP
Stora kontraster mellan verklighet och längtan som du beskriver bra!
2018-03-01

  Respons VIP
Stora kontraster mellan verklighet och längtan som du beskriver bra!
2018-03-01

  lodjuret/seglare VIP
Skall vara för att texten talar om blåklockor... De som är så fina i grupp...
2018-03-01

    ej medlem längre
Med ett språk som fullständigt glöder, smeker och värker. En text att läsa gång på gång!
2018-03-01

    Jag är fan större än Sartre VIP

Det känns som att läsa rader ur ett begåvat alster, och det är man fan inte bortskämd med nuförtiden.
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP