Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-idag


Fredagskväll

Fredagskvällen stänger vardag, ensamhet följer i ditt spår.
I tidens tysta andetag hörs ljudet av ditt hjärtas sår.
Ikväll swipar du på Tinder och söker efter den rätta.
En dam med blossande kinder som om längtan kan berätta.
Du söker tidens ideal bland damerna du aldrig mött.
Vältränad kropp med hög moral, mitt i livet men inte nött.
Ni träffas på Le Bon Palais hon gör dig inte besviken.
Hon berättar om Beaujolais och om det nya i butiken.
Du berättar om din framgång och om gymmet där du tränar.
Om hur du älskar fågelsång och skogarnas mörka tjärnar.
Hon kysser hastigt ditt bankkort och viskar sitt längtande ord.
I afton öppnar hon sin port om du hittar nyckeln vid ert bord.
Sen virvlar ni genom natten i kärlekens levande dans.
men liksom stjärnglans i vatten, är elden någon annanstans.

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 418 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-03-02 07:54



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Så väl fångar du ytliga människomöten och vår längtan efter det äkta. Kroppens lust och själens eviga ensamhet.
2018-04-21

  Solstrale VIP
Så bra att jag bokmärkte därför... :)
2018-04-13

  Epione VIP
Gillar denna, en längtan ligger under i texten, en längtan till det äkta.
2018-03-30

    ej medlem längre
En verklig text om bådas längtan och det grå som omger oss. Ditt uttryck ”hon kysser hastigt ditt bankkort” säger så mycket. Riktigt välskrivet!
2018-03-06

  Alysse VIP
En text om livet
berättat på ett mycket
trovärdigt sätt
vemod och längtan
går som en röd tråd
bland ord av ensamhet
Bra skrivet!
2018-03-04

  J-M
En låg ton ljuder lägre men ändå högre i din välgjorda text. Den om att stilla ensamheten för stunden, samtidigt längta någon annanstans måhända?
2018-03-03

  morgonstjärna VIP
det där med kyssen på bankkortet
lät inte riktigt så bra

pengar är inte allt
de är bra att ha men för mycket :)

<3

2018-03-02

  AKT VIP
Jag gillar framför allt de första delen av din text: "IKväll swipar du på Tiinder". MOdernt och rakt.
2018-03-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om ett intressant och spännande möt... en kärleksdans med bitterljuv eftersmak!
2018-03-02

  DavidM VIP
En finstämt berättad sekvens som avrundas på ett bitterljuvt vis. Mycket bra.
2018-03-02

    ej medlem längre
Vemodigt avslut, fint skrivet!
2018-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist