Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


utan försvar

 

Det rosa i tulpanerna brottas om det för ögat synliga utrymmet. Med fullblommande torra bomullskvistar. Två skönheter på helt skilda vis. Skulle inte kalla det motsatser. Snarare komplementer. Även om just det ordet inte finns. Än. Jag har funnits här längre än jag begriper. Virat de varmvåta trasorna runt handlederna. Briserat ut i hysteriska skratt när gråten är som närmast. Och försökt förklara för de som undrat hur jag går ihop. Gett upp och lämnat. Vårdat mitt egenvärde och låtit sorgen hålla glädjen i handen. Håll mig hårt och älska mig om du orkar.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-03-02 17:01



Bookmark and Share


  Stisse
Fint skrivet. Det berör på djupet. Raden" vårdat mitt egenvärde" är magnifik.
2018-03-05

  Blomma-Stjärna VIP
mycket känslor virvlar runt - varmvåta omslag runt handlederna- tulpanerna komplementerar de fullblommade torra bomullskvistarna... -
förtvivlans uppgivenhet slåss med stolthet och egenvärde -
"Håll mig hårt och älska mig om du orkar"
- uttrycksfullt
2018-03-03

  Nils-Robert
En text med djup som lämnar spår i läsaren. Fin melankolisk poesi.
2018-03-03

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kan bara instämma här med "jag är fan större än Sartre" i hans kommentar som lyfter fram skönheten innanför de varmvåta trasorna !!!
2018-03-02

    Jag är fan större än Sartre VIP
Det här är riktigt bra skrivet av dig. Ja, det är helt enkelt en fantastisk text. Den har både en vacker ordfasad och djupet att tänka vidare på.
2018-03-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP