Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

påminnelsen...


med sjukdom på sjukdom
blev vi som hudlösa
grå och glanslösa
påminda
om vår innersta ensamhet

efterhand som vi förstod
att vi inte kunde slå oss fria
-
kammade vi igenom våra innersta värderingar
betraktade vårt liv som en historia med vändpunkter

vi valde aktivitet
viloställning
tv-program
musik
efter dagsform

efter hand som vi fick aptit
blev vi ivriga
unnade oss marinerade biffar
pommes frites
choklad och marmeladkonfekt

-
är nästan överväldigad
över att jag finns till

har idéer
på saker jag vill göra

är glad
jag har dig

och jag mår bättre, nu
än innan jag blev sjuk!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-02 21:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har en kraft som inspirerar och en livsglädje som alltid smittar av sig. Jag lämnar alltid din sida med nya krafter och nya insikter.
Tack för att du finns min vän!
2018-03-08

  KattenKin VIP
Så fin och levande text som pendlar mellan vardag där sjukdom slår undan benen, och djupa livsinsikter.
2018-03-08

  ULJO
En påminnelse som säger mycket och är värd en extra tanke.
2018-03-05

  Kozo
När man blir påmind om livets skörhet och värdet av att man har det...
2018-03-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Mörker blev till ljus i din fina och inkännande dikt. Att ta livet i hand och orka efter elände, är en stor gåva.
2018-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text, ser en slokande blomma som får kraft att resa sig igen!

Innehållet i din text har jag också upplevt!
2018-03-03

  Anya VIP
Både mörker och ljus. Som självaste livet. fint berättar du och jag är med från början till slut. Härlig livsglädje. Tycker särskilt om slutraderna. Insiktsfullt och klokt.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP