Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några drunknar, ögon blundar och inga visselpipor ljuder

 

Jag skriver det om och om igen
tycker inte att jag överdriver
Utförsäkringar ger noll i lön
då måste du be din sista bön

Detta problem borde svenskarna begripa
men varför hörs ingen visselpipa
De gnäller om andra problem i höga ordalag
försvarar skattesmitning med va fan får jag

Tycker sig äga rätten att kräva fler jobbskatteavdrag
sjuka kan städa själva men de behöver städbidrag
Husen deras behöver bidrag av stora mått
tid och pengar är viktigt för de som ska leva gott

Självklart vill de inte betala en krona mer i flygskatt
självklart ska just de ha rätt till semester och skratt
Självklart skulle de jobba även om de hade cancer
eftersom sjukdomar skapar samhälleliga obalanser

För utförsäkrade, hemlösa och allvarligt sjuka ses nu en utökad smärta
men tidningarna döljer den sanna texten med lite överskuggande svart trycksvärta
Samhället föder ett nazistiskt nytänkande det ser vi överallt
jag hör någon självisk idiot säga, tänk positivt, det finns jobb, för alla överallt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-03 13:09



Bookmark and Share


  Respons VIP
Utförsäkringen och nedskärningarna är ett stort hot mot dem som har det svårast!
2018-03-06

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-03-04

    ej medlem längre
Vi behöver be om att lögnerna blir avslöjade och sanningen kommer fram! Ingen kan leva på luft, att utförsäkra den som är sjuk och inte orkar arbeta är utrensningstaktik.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP