Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm morgonen 6/3. mestadels i presens, ovanligt nog. läs gärna även Pojken och Flickan I - III


Pojken och Flickan IV - en drömraga

 

Stängde åter ögonlocken

åkte med den sköna flocken 

husbil som en rombrektangel

stilren utan tingeltangel 

ekpanel med grova plankor

pryder taket, och vi tankar

då vill lillpojken ha lift

han är tillfälligt på vift

för att åter träffa trollen

undrar om det är rätt håll men

vi får numret till hans pappa 

så nu kan vi inte sjappa 

vi får kolla Google Maps

söka efter trollpalats

 

Vi har redan bältat flickan

glasögon på smala stickan 

ville åka med från skolan 

för att stiga av hos polarn

slumra lite i baksätet 

jo, det var väl ej förmätet 

men vår lillprins väckte henne 

fingrarna på hårets spänne 

hon la upp ett klädsamt hånflin

mumlade om bus och småglin

 

Nu har vi visst brått, förresten!

de får följa med på festen

där Teaterdirektören

Don Juan och storcharmören

visar oss en kyss på scenen

dansar jenka, stretchar benen

 

Pojken slet i sina strumpor 

flickan dansade en rumba

hur de sen till slut kom hem

täljer ej historien 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 390 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-06 19:15



Bookmark and Share


  Minkki VIP
moderna tider - vem hade vågat drömma om troll och Google Maps för femti år sedan?

2018-03-15

  Fulbergarn
Juste knorr i slutet på en bra ramsa
2018-03-08

  TrollTörnTrappan VIP
Härligt klingande dikt med fiffiga fenomen i!! Spännande hur googlemaps blandas vidare med klassiska scenerier!

Undrar om pojken fick träffa trollen...? [Var det alltså någon annans ungar?! Måhända växlar de mellan att vara dina egna och främmande?? Eller vilka fler är med i husbilsflocken? Kanske leker/spelar han att han vill ha lift...]

2018-03-08

  objekt3
Lite läskigt äre allt
men alla svanar flyger
2018-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X