Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jonathan Livingstone är en diktsamling om strävan efter frihet av den Amerikanska poeten Richard Bach


Livlösa själar

Livlösa själar dansar i vassen
sprider sina skuggor över vattnet
söker sina själar i ödets dal
finner ingen tröst
söker sin tillvaro

Av drömmar blev intet
i förgänglighetens salar
byggs bo som förtvinar
söker lycka på annat håll

Nutidens hets
bildar vågor svåra att nå
strävan strävan
efter intet
endast tomhet

Som fåglar drar förbi i sträck
ser tillvaron ut för de som
Jonathan Livingston Seagull väckt
strävan efter mer
högre än andra nå

Vis av vad andra sagt
söker egen väg i ödets dal
dansar i vassen till stjärnors ljus
tills dagen går upp.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 575 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-06 08:59



Bookmark and Share


  charlotte VIP
sorgset men vackert och välformulerat
2022-03-14

  charlotte VIP
sorgligt vacker, fint skrivet
2020-02-01

    ej medlem längre
Oerhört vackert och fängslande skrivet.
2018-03-06

  KattenKin VIP
Måsen är ett måste i bokhyllan.
Din text flyger högt.
2018-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP