Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg du människor falla?


Har du varit med om krig?

Jag har sett människor falla
SÖNDER
som om de vore trasdockor i ett underligt spel.
Sett ögon som ropar, sett händer som skakar och läppar som är kalla och blå.
Hört sånger om farväl och kortare melodier av smärta.
Jag har sett
KRIG




Fri vers av Avina
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-06 18:00



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ja L.G. det kan man. Men nu handlar inte dikten om det eller om dig.

Jämförelsen med Öijer är på pricken. Stark text som väcker upp efter skinkan.
2019-12-27

    All my ghosts
Stark dikt. Gillar din litterära stil, med enstaka ord i VERSALER. :) Påminner mig om ett kassettband med Bruno K. Öijer från 1974, där han liksom skriker ut vissa enstaka ord, eller betonar dem extra starkt åtminstone. Du/han gör något extra med poesins möjligheter. Många poeter mumlar fram sina dikter entonigt, enahanda. Gillar som sagt det här mer uttrycksfulla sättet, framför allt att det bara är vissa ord som är så, några få, väl valda.

2019-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Man kan falla sönder inifrån av invärteskrig.
2018-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Avina