Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägg ner

Lägg ner
sluta möta hat
med hat

som om hat
vore nått visst

hitta nån
bättre syssla
som ger mer
i din ömma kista

lyssna
hat är bara
trist

och låt oss tömma
allt det trista

som om hat
var ett
samlarobjekt

som om hat
var lite lagom käckt
men det är bara otäckt

möta hat med hat
ger dubbelt hat
och dubbel effekt

därutöver
gnat och skitprat

de flesta
kämpar på
så bra dom kan

att va förbannade
på den som stannade och lyssnade

köra över varann
med bulldozer
tills alla tystnade

låta förstå
vem som var biggest looser
och vem som vann

nej nu är det rågat måttet
minsann
bryt sönder sammanbrottet
om nått ska brytas sönder

och akta dig för det falska
nackskottet

från adel präster
borgare och bönder

låt oss resa oss
som en enda kvinna
en enda man

inte för att vinna
men för att älska
dela och hela varann




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 418 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-06 22:44



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Rappt rappat
om
mod hittat
2018-03-13

    Sefarge VIP
Rappsjungade
Skaldekonst
med djup!
:}
2018-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren