Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom då den dagen...

 

Så kom då den dagen, när du skulle sona,

allt det du gjort mot mig.

Sjukdomen plöjde in i ditt liv

och karvade ur din kropp.

Gjorde dig liten och svag, ensam, utsatt.

Tänkte du på mig då, när dödsångesten kom

På allt du gjort, på liv du förstört.

Eller var du fortfarande den hårdnackade

grymma man du alltid varit.

Och jag som hade hatat så, hatat dig

kunde inte fröjdas och glädjas

som jag hade sagt mig att jag skulle.

För jag är inte du, för jag är jag

och i mig bor förlåtelsen.

Även om jag aldrig glömmer,

även om jag aldrig vill se dig mer.

Så har jag förlåtit dig,

för min egen skull.




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-07 08:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så viktigt att kunna förlåta...berörande text...
2018-03-17

  Lars Hedlin
oerhört starkt och känslofyllt!
2018-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Läser din text som förmedlar att du är en fantastik människa!
2018-03-08

    ej medlem längre
En text som sätter fingret på den viktigaste frågan. Hur manipuleras alfahanen ut? Hur blir vi av med våldet? Förlåtelse? Och än viktigare i så fall: Hur ser förlåtelse ut i den biologiska fundamentalistiska skepnaden. Evolutionen har ingen poäng, den bara äger rum. Ledsamt nog ...
2018-03-07

  ULJO
Väldigt stark text du förmedlar
2018-03-07

  Annie b'larsson VIP
En riktigt, riktigt, ruggig bra text. De här psykopaterna som förstör ens liv, man tror man ska dansa på deras grav, men nej, det gör man inte. Man är inte som dom. Man till och med förlåter ibland. Fast det behöver man inte heller. Bra!
2018-03-07

    ej medlem längre
Äntligen lite realism.
Mycket mod, grattis!
2018-03-07
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP