Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärden

 

Vi är många som känt din närvaro
när du lät oss sova i ro utan oro
Även när vi hade det svårt
och livet var hårdare än hårt

Även då försökte du mångens obotliga smärta lindra
och ingen av dessa behövde tvivla
På att du skulle kasta dem utomhus
bara för att sjukdomarna ställde till bus

Du såg alltid till att det fanns mat
på våra fat
Inga tvingades bygga på sig utökad värk
inga tvingades ta på sig en begravnings-särk

Men nu när du har gått
dit vi alla, en gång, ska gå
Så minns vi dig, nu idag, med ljus och värme
i det fina du gjorde för de som mådde sämre

Nu står jag här vid din grav
och önskar dig tillbaka
Du hjälpte min mor och far
nu står jag ensam här med mina kval

Sjuk och bostadslös
svag och arbetslös
Utan restarbetsförmåga betecknad som värdelös
bara värd att sitta under utförsäkringens ljus

Jag fryser mer och mer
det är därför jag ber
Kan du hämta mig
och ta mig till dig

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-07 23:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-03-09

  Respons VIP
Snyggt formulerat om angeläget tema!
2018-03-08

    ej medlem längre
Berörande fin text! Det finns ingen framtid att vänta, helst skulle man vilja lämna denna eländiga, orättvisa värld som bara blir värre!
2018-03-08

  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=E1lnSi7QWY8

2018-03-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP