Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Linjevägen

Den viktiga illusionen
om att makt information och inflytande
kan röra sig opåverkad
från botten till toppen
av en hierarkisk organisation

Den viktiga illusionen
om att makt information och inflytande
kan röra sig opåverkad
från toppen till botten
av en hierarkisk organisation

Ofta sker en tyst omedveten
hemlig anpassning
till icke-förändring
om du inte vill lyssna på mig
från botten
så kommer jag att låtsas
att jag inte hör eller förstår
vad du säger från toppen

En hierarkisk organisation
skapar motstånd frustration
och låsningar
grupper av människor
på olika nivåer
pratar skit om varandra
känner sig icke-hörda icke-sedda

Frustrationen skapar kontroll
där det kunde finnas tillit
frustrationen skapar syndabockar
där det kunde finnas medarbetare
frustrationen skapar blockeringar
där det kunde finnas öppningar

Om linjevägen hade varit
det bästa sättet
att prata med varandra
så hade vi aldrig övergett
visk-leken på skolgården




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-08 02:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2018-03-08

  Kungskobran VIP
Så sant som det är sagt
2018-03-08

  Stanley Rydell
Läste en bok skriven av en psykolog som undersökt hierarkin/linjeorganisationen: "Griptången". Du fångar innehållet på ett smart sätt.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP