Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monologisk monolog

Politiska debatter på TV
gör mig så fruktansvärt trött

Den som pratar levererar
ord och meningar
från ett gigantiskt berg
av ihopsamlade åsikter

Den som tiger låtsas lyssna
står med ett fåraktigt leende
och blanka ögon
i väntan på nästa möjlighet
att leverera mer

Den som tittar på
väntar förgäves på den dialog
som innebär att en debattör
skall kunna lyssna
och rubba sig en millimeter
från sitt åsiktsberg

Efter en politisk debatt
är det ljuv musik
att höra papegojor
prata med varandra




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-08 03:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP