Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära fru kurator

Det finns ett ljust och lyckligt rum
dit jag söker mig gång på gång
där finns möjligheten att arbeta
tjäna pengar
köpa kläder och smink
köpa godis och mat
resa till exotiska länder
sola och bada

Under den senaste tiden
känner jag inte samma lycka
i det ljusa rummet
Arbeta mera
konsumera mera
uppleva mera
känns allt mer tomt och konstigt

Utanför det ljusa rummet
härskar det stora mörkret
som skrämmer mig så
Därför håller jag mig kvar

Men ju längre jag håller mig kvar
desto större växer ett annat mörker
som har fått fäste inuti mig
som gör mig till en främling
för mig själv och andra

Ju mer jag försöker dölja denna främling
desto starkare fäste får den i mig
Jag vill inte vara kvar
och jag vill inte gå tillbaka

Kära fru kurator
vilken väg skall jag gå?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-08 04:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin psykologisk touch. Ja det finns olika mörker och ibland känner man sig totalt omringad. Hoppas det ljusa rummet kan få ett annat innehåll....tänker jag.
2018-03-08

  Kungskobran VIP
Man får söka lyckan i litteratur och poesi.
Angelägen text.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP