Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika snösorter

Snöslask är hemskt
och stundom lömskt

Tacka vet jag kornsnö
det som känns som strö

Pudersnö är underbart skönt
att strykas mot kinden är mödan lönt

Blötsnö klibbar sig fast
man får ge sitt kast

Skarsnö knarrar så bra
får skidorna att utmärkt glida

Tösnö ger den bästa snögubben
barnen gillar snubben

Drivsnö i all hast
gör att bilen sitter fast

Lössnö är skidåkarens bästa vän
i full fart ned för fjällen

Snöblandat regn är det värsta jag vet
värre än helvetet

Snöglop är en otäck sort
borde spolas bort


Finns det fler snösorter?











Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-08 10:23



Bookmark and Share


  Respons VIP
Mycket fyndiga tankar kring snö i olika sorter. Nu längtar jag mest efter ingen snö och vår!
2018-03-12

  morgonstjärna VIP
det ska finnas ett otal vi inte vet
bara de som bor i snöriket kan
men du ligger säkerligen på andra tredje plats
super !
2018-03-11

  Fulbergarn
glopp-snö har jag hört men vet ej vad som menas
2018-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om snö i olika varianter!
2018-03-08

  Blomma-Stjärna VIP
du har fått ihop alla snösorter jag har hört -
snöblandat regn är tyvärr vanligt här nere i Lund!
2018-03-08

    Sefarge VIP
Berörande slingerskrift.
I bästa kobrastil om
det frysna vattnets
olika tillstånd!
;}
2018-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Bestäm er nu - är det inuiterna eller samerna!
2018-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar ALL snö - och vintern.
There's no snow like no snow.
2018-03-08

  Peter Stjerngrim VIP
Har hört att Eskimåerna har mer än 54 olika ord för att beskriva olika typer av snö ...
2018-03-08

  Anya VIP
Du lyckas sannerligen hitta många olika sorters snö. Det sägs att samerna har mer än 200 ord för snö. Så där ligger vi i lä.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP