Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ju mer energi du lägger i en fråga-desto större anledning att försöka kolla VARFÖR


Freud har rätt i sin analys av våra försvarsstrategier


Frihetskämpar

Antirasister


Me Too pöbel!



Vändandet i motsatsen är en

Djävulsk benägenhet hos oss människor

I västvärlden



När vi inte orkar hantera vår övertygelse

Tenderar vi att låta pendeln

Snabbt gå åt andra hållet



Troligen är det därför

Kärleken aldrig segrar



I ett sammanhang

Där sanningen aldrig får finnas



Rastänkandet är ett exempel


Där alla som genomgått ÅK 4 i skolan

Borde veta att ingen människa på vår jord

Tillhör en annan ras



Vi är EN ensam ras -vi människor

Neanderthalarna dog ju ut för tiotusentals år sedan


Så när du gastar och gapar om "rasister"

Visar du att du inte kan din biologi

Du visar dessutom att något är väldigt trasigt

I ditt sinne










Övriga genrer (Kåseri) av Carl Mikael Fäldt
Läst 360 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-08 23:59



Bookmark and Share


  bumerang

I mitt tänkande kan ”vändandet” även vara ett sätt att utvidga sitt eget medvetande.
Alltså det behöver nödvändigtvis inte vara av ondo, även om jag inser att faran just ligger i att ”sanningen aldrig får finnas”.
Men för mig funkar vändandet som ett sätt att hantera förståelsen av en annan medmänniskas sätt att hantera sin verklighet, med ödmjuk insikt om att det finns andra verkligheter än det som jag kallar för min.
Men då menar jag utifrån basala medmänskliga perspektiv, och inte alls utifrån extremistiska.



2018-03-09

    Sefarge VIP
Bra betänksam skrivelse!
Det finns ej en människa
som är helt immun mot
rasism och utestängande
En ständig inre vaksamhets
resa livet ut!
2018-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt