Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga inte kalla henne lat

Där uppe på din karriärstege
Byggd av sedlar och andras ryggrader
Som du har trampat på
För att du inte har någon egen
Ser du ut över modern
Som så många gånger frågat hur du mår
HurhardindagvaritBehöverdunågot
Som alltid finns där för andra
Älskar bortom allt förnuft
Hon ser mer än du gör från din stege
Hur vågar du kalla henne ”lat”?
Hur vågar du kalla henne ”utan ambitioner”?





Fri vers av Elin Jakobsson
Läst 412 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-09 15:42



Bookmark and Share


  petter rost
Kan inte komma ifrån att det är "modeskaparen" Gudrun Sjöden du här sopar till för hennes föraktfullt nedlåtande uttalanden om kvinnor som inte haft hennes krafter bakom sig för att komma så högt upp på karriärstegen
"Byggd av sedlar och andras ryggrader".
Och bara den meningen visar kvaliteten i ditt författarskap.
2018-03-10

  Linil VIP
Bra rutet, men undrar över relationen - maka, mamma?
2018-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Fy, vilken otrevlig karl!
2018-03-09

  Poeten Salvador VIP
En rejäl utskällning fick han
2018-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Elin Jakobsson
Elin Jakobsson