Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

färjan från Rostock


miljarder ryggar har brutits
för att lyfta samhället mot himlen
och ännu offras generationers vackraste människor
åt förklätt vansinne,
men nånstans på en trottoar i Europa
har det alltid suttit en gatumusikant
som låtit sin mänskliga potential blomma.
som offrat oräkneliga nätter
bara för duggregnen, leenden i mjugg,
och gatornas själva estetik.

och trots att skönhet
sällan är värt mer än nån enstaka euro
kan det hända att du sätter dej ner bredvid
ett ungt par på färjan från Rostock
som ömt läser för varandra på vördsam tyska
samtidigt som skorstenarna kontinenten röker,
sakta släcks ut i havet,
och dom vreda vattnen breder ut sej längst horisonten
i det grundläggande allvar
som alltid går att falla tillbaka på.
som alltid utgör mänsklighetens sista utpost.




Fri vers av tom traubert
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-09 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom traubert
tom traubert