Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
meta-lucka i retro-fiktiv adventskalender, blott tre veckor kvar till påskafton... ett par hundra-ord-historier, som försöker smida ihop spridda pusselbitar....


Mosaik # 4 : PåskFisk 2 : Mars längtar till April

 

 

 

Mars bestämmer sig slutligen för att älska April. Vår kära svältande räv är mätt på såväl julafton som junis utlagda sill. Säkert väntar hjärtat på närmare håll?! Äntligen vill Mars känna ett vårsoligt hårsvall rinna över hela staden, istället för dessa isolerade istappar. Han sänder en pussande höna+tupp av papp till hennes adress Aprikosstigen. Ingen respons anländer närmsta veckorna... Ack, sicken mardröm! Men när Mars nästan börjat svärma för Maj istället - då får han apekatter i porslin i postpaket. Gammal hederlig lapp [utan app] bifogas med spirande handstil : "till makrill-killen från vackraste tulpan-trumpeten". O-la-la, sådant magnetiskt magnifikt uppslag!! tycker Mars.



Efter hundra månader plockar sköldpaddan upp stafettpinnen, fastän den luktar misstänkt lik en ihjälfrusen fiskpinne. Vår sköna förbryllade sköldpadda har precis sprungit fram till första trappsteget någonsin. Andäktigt kikar solen in. Hit går korridorer i såpass galna dimensioner att akvariets strömmar måste pausas och byggas om till musikmuseum. Apparaten darrar. Open up! formar April med läpparna. Bläckfiskars fingrar är halvtidssysselsatta att söka stänga knapparna. Varsamt drar Mars undan hennes obefintliga fötter från brända leran och placerar raskt ugglor i vareviga fönsterglugg. Nu förefaller installationen smått färdig. Blott hjärtat återstår. Tack säger tickandet från tomtens arkivskåp, fastän påskpaketet redan framkommit.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-10 21:46



Bookmark and Share


  objekt3
Svårt med manlighet
2018-03-11

  Nanna X
Där kom ju redan första påskdikten!

Vackert skrivet; väckte många frågor:
Blir Mars ändå tillsammans med April i diktens andra del? Vad hände då med Maj och hennes visade intresse? Är April och sköldpaddan samma person? Vem är det som inte har fötter?
2018-03-10

  Syrran77
Man undrar hur det kommer sig att det är så långt till jul denna vita marsmånad.
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP