Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett annat ljus



vid 24 var du mer än nöjd
för många år med ryggen böjd
nu när du har nyktrat till
kan du göra vad du vill

hyr en stuga vid en sjö
du har ju redan lärt dig hur man dör

och solen går sin stilla gång
över åkermarker, skog och torp
snart kommer natten - obönhörligt lång

men kom igen du behöver mig
som en bonde behöver regn
snälla säg mig, vill du bli fri?
det var nog det enda du ville bli

och solen sken så starkt som förr
ett annat ljus - en öppen dörr

och solen sken på fattig, rik
över evig strävan, svett och slit

och solen sken så starkt som förr
ett annat ljus - en öppen dörr







Fri vers av Tyko
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-10 11:13



Bookmark and Share


    tehdog
tyko är vacker och sjunger fint.
2018-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Vad är frihet?
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Tyko
Tyko