Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En saga om en förvirrad fisk

Detta är för längesedan, kanske en saga men kanske också sanning.
Vi vet inte , för det var så längesen.
Inga länder och inga gränser fanns.
Det var en gång en fisk som av nån anledning tappade sin kurs och sin identitet.
Han var sardin ,men ingen ville ha en sardin så han konverterade till mört.
Han visste inte vilken sort han borde va eller var han var välkommen.
Han simmade omkring runt en ö som blev kallare och kallare.
Vad ön hette?, kallare vad du vill.
I alla fall följde han strömmen norrut, vart visste han inte.
Han kom längre och längre norrut, det blev kallare och kallare.
Nu orkar jag inte längre tänkte han.
Så sagt blev gjort.
Han vände vinden och gjorde nåt nytt, tog vattenvägen söderut.
Han blev Sardinien.




Fri vers av stanton
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-10 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stanton