Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En lördagförmiddag utan shopping mening"


För Neanderthalarens skull



Känner mig tom, att fyllas med så mycket
Känner mig fylld,av tomhet av så mycket

Hur det nu går ihop som dragkedjan
på en övervintrad omodern dunjacka

Som borde ha lämnats in på
Brödet och fiskarna för länge sen

Känner mig överflödig mitt i mitt
fosterländska samhälles överflöd

Var finns det plats för såna som mig
Utanför gallerier och marknadspalats

Med tillfälliga penningar i börsen
men med shopping olusta

Får väl gå till något museum
och stoppa upp mig för att där

Kunna beskåda och begrunda
Den (o)moderna människan
inuti mig själv

Och att inte förglömma

vi har alla våra randiga
skäl i vår själ. ..

Över att få finnas till
med eller utan olika medel


***
Behövs det en astronaut
i rymden för att förstå

Vad vi ska med alla
dessa prylar till?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-10 12:09



Bookmark and Share


  aol
Kan inte annat än gilla denna text mycket,
2018-07-05

  KattenKin VIP
Härlig text med finurlig och ärlig ordlek.
2018-03-12

  Kungskobran VIP
Shop til you drop.
Shop til you flop
Shop and buy til you die

2018-03-10

  Staffan Nilsson

I ett samhälle som vårt mäts människovärde i förmåga att producera och konsumera.
Vi ska shoppa oss till välstånd - världens ekonomiska välmåga hänger på det.
Människovärdet som du efterfrågar finns i den intima sfären.
Aldrig nånsin kommer världen och intima sfären att mötas ... som det ser ut idag.

Fint diktat!

2018-03-10

  Ingrid Trolle
En fantastisk in-och-utblick!
Du är inte ensam med dina
tankar. Min tro är att människors
stress av allt annonserande och
"köp-köp" plus ett ständigt snurrande
hjul för något annat, än detmänniskan
egentligen vill ha, nämligen lite lugn
och ro, gör att psykiatrimottagning-
arna är överbelastade med unga och gamla, som inte orkar med längre.
Vi måste lära, framför allt barn och unga, att vi inte behöver vara nåbara
24 timmar om dygnet. Det brådskar
också för Neanderthalarna, som har sett och hört det mesta, är snart slut
Din text är verkligen en väckarklocka
och bokmärkes därför!


2018-03-10

  Fulbergarn
kontraster i text
skäl har jag och alla möjliga medel men låter dem vila
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP