Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ofattbara

Och så händer det ofattbara
förlusten bedövar
glädjen beskärs
vi tappar balansen

Vi accepterar
och lappar ihop
smärtan knivar vrids om
ännu ett varv
vi tappar tilliten

Vi flyr in i distraktioner
förnekar och mörkertalar
kortsluter känslan
tiden pulvriseras
vi tappar riktningen

Och så händer det ofattbara
Ljuset tränger sig in
tinar upp det bottenfrusna
vi vågar tro
ännu en gång





Fri vers (Fri form) av Stisse
Läst 590 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2018-03-10 19:53



Bookmark and Share


  Anya VIP
Härlig hoppfull ton i slutet. Får mig att bli glad.
2022-04-16

  Fjellhuldra VIP
En vacker dikt om sårbarhet
och smärta en fin känsla rytm
i dikten orden,berör hjärtat
2021-12-13

    Muppetto
Efter sorg kommer glädje. Så innerligt som jag hoppas att det är sant. Att en dag kunna känna glädje igen efter sorgen.
2021-02-26

  Femme Fatale
Tack för denna stärkande dikt! Den berör i mitt djupaste djup <3
2020-05-01

  Eva Langrath VIP
Fin dikt om sorg och ljusets återkomst.
2020-04-14

  M:tin
Mycket fin!
2018-12-25

  dansamedvargar
Stort att våga igen, starkt att kämpa tillsammans.
Eloge till dig/er!
2018-07-19

  Minona
Så vackert!
2018-03-24

  Bo Himmelsbåge
Jaa... när det ofattbara svåra slår till,
med kraften som hos en slägga,
är det lätt att tappa balansen
och även tilliten...!
Men så sker det ofattbara undret,
igen och vi vågar tro på ljusets kraft...

Det gäller att försöka finna balansen,
mellan dessa ytterligheter...
då mår man man bäst...
Tack, för denna belysande dikt om svårigheter vi alla brottas med!
2018-03-21

    Peter Söderqvist
Texten berör, rubriken öppnar ett brådjup för den.
2018-03-16

  Nils-Robert
Så vacker dikt om hopp till något bättre
2018-03-14

    ej medlem längre
Ibland är det nödvändigt med smärtan för att hitta fotfästet igen. Tänkvärt och inkännande!
2018-03-12

  Chawa VIP
Reliefer av mörker och ljus på livets väv. Fint och tänkvärt formulerat och gott att slutversen öppnar upp mot det hoppfulla ljuset!
2018-03-10

  morgonstjärna VIP
tittut mellan grenar
så kikar solen ut
drar undan gardin
på sorgen ett slut

riktigt fint <3
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Stisse
Stisse