Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min låda av krossade drömmar 2

Något som fattades sist
Gjorde att drömmen bleknade
Tappade färg
Urtvättat liksom

Som ett gammalt färgfoto
Som legat i solen
Foton är snygga i svart/vitt
Men inte drömmar

Dom blir sorgsna
Förbi
Bortlagda
Kvarglömda

Som en halsduk
Man glömt på Bibblan
Eller en vante i snön
Som inte värmer längre

Jag borde vara nöjd
Lättad
Jag har ju bett om det här
Velat att den ska försvinna

Nu när den bleknat
Känner jag mig fattig
"Dröm stort" säger dom
"Sikta mot stjärnorna"

Men bränsle måste man ha
Det var ju det drömmen var
Den ser lite tråkig ut nu
Där den ligger i lådan

Jag vill nästan plocka upp den
Laga sprickan
Vårda den ömt
Så inte mer färg rinner ut

Men förnuftet säger "nej"
Logiken säger "nej"
Rädslan säger "ja"
Hjärtat säger "låt mig va"

"Snälla"
"Bli inte bitter"
Säger jag till mig själv
"Bara släpp det"

Det finns andra som behöver mig
Andra jag kan leva för
Men färgerna var vackra
Och jag saknar drömmen

Jag känner mig som en mus
En liten grå
Injagad under en möbel
Skrämd till apati

Rädslan försöker resonera med mig
"Bara tills vi tar oss vidare"
Men jag tror inte att det går
Någonting blev skadat denna gång

Jag sneglar på den i lådan
Men vänder bort blicken fort
Jag kan inte
Jag är sårad

Nackdelen med ett stort hjärta
Det är tungt att bära
Det är lådan också nu
Orkar inte lyfta den

Jag knuffar bort den till hörnet
Men lämnar den öppen
Sätter mig på sängen
Tom

Ingen tomhet i min låda av krossade drömmar




Fri vers (Fri form) av Bhodi
Läst 433 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-03-11 02:07



Bookmark and Share


  mare VIP
Så talande
bra ihopsnickrat
2018-03-11

  Nils-Robert
Bra fångst, bra skrivet om minnen som vi alla bär på.
2018-03-11

    Lars J
Alla dikter jag skrivit har jag satt som plåster på den lådan så nu är den inte så framträdande längre, bra skrivet som väckte igenkänning.
2018-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Bhodi
Bhodi