Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schimpansvisa. Eller grottmänniskans aftonbön.

Vi livets små primater
bor i suveräna stater
som alla styrs av potentater
eller andra autokrater

Vi livets små primater:
formidabla demokrater
utser gärna kandidater,
kanske bara moderater

Till våra alma mater
hör enbart de agnater
släkter och kognater
en massa manliga chordater

Vi livets små primater
leker gärna med granater
rekryterar psykopater
för att strida som soldater

Bland livets små primater
finns de flesta av magnater
som beordrar advokater
att behärska diplomater!

Bland livets små primater
finns inte plats för divalater,
bara mera byråkrater
en och annan psykiater

Vi livets små primater:
är alla frälsta teknokrater
vill ha nya apparater
skapade av asiater

Vi livets små primater
tycker inte om oblater,
har inte tid att få kamrater,
vill inte se på akrobater

Men vi livets små primater
har en grej för automater
Särskilt såna mecenater
som vi kallar bankomater

Vi livets små primater
är fast i tillvarons teater
äter bara burktomater
eller snabba kolhydrater

Vi livets små primater,
välfärdslyxens adressater,
stillar stress med opiater,
förvandlar jorden till en krater

För vi livets små primater
är som livets små pirater
när det gäller silikater,
exposit och ftalater




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 324 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-11 02:35



Bookmark and Share


  henke_r
Ha! Helt lysande! Det vinnande bidraget i årets poetry slam månne? :)
2018-03-11

  Kungskobran VIP
Härlig ironi.
2018-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Botox