Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BORLÄNGE X TRE

Söndag
öppNA – öppNA – öppNA
Palladium
Aga-Baltic filmprojektor
Ken Maynard till häst
klockan fem i tre
matiné
jag var me
och Ken Maynard!
1930-tal
tvåhundra barn
Var är dom nu?

Morfar
Gjorde korv.
Gjorde medvurst stångkorv
köttkorv hästkorv
och hans pölsa var omtyckt.
Borlänge levde på honom
i tjugusex år.
Dog 1920.
Det finns ett fotografi
där han iklädd slaktarskjorta
uppkavlade ärmar
och blodigt förkläde
håller en förskärare i högerhanden
färdig till hugg.

Gjutarna
Växte upp nära Domnarvets järnverk.
Där fanns gjutarna.
De styrde det flytande järnet
mot formar som
gav räls gav plåt till skrov och chassin
gav tackor till spik och verktyg åt hus och hem.
Ur berget malm och ett drägligt liv
förmedlat av gjutarna.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-12 11:14



Bookmark and Share


  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=fg4zw-4vv5A

2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist