Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens bondfångeri på nätet

Det finns en massa företag som säljer hälsokostprodukter

som sägs bota artros och andra förslitningsskador

samt en massa andra åkommor i människokroppen

Man lockar med att man måste ansluta sig inom en kort tid

för att få komma ifråga för attt få köpa produkten

Och man ger 50% rabatt på ett första köp

Om man inte ser upp har man bundit sig

för en prenumeration på obestämd tid

Där finns också ett företag vars namn antyder

att det är specialiserat på it-produkter,

men som säljer allt från mobiltelefoner till snus

Det är ett "marketingföretag", som säljer för andra företag

Kundservicen är lika med noll, när man behöver kontakta

för att påpeka något fel

De har inget telefonnummer eller mailadress

Det finns bara en möjlighet att genom deras hemsida

skicka ett meddelande; men man får inget svar

Bättre konsumentskydd efterlyses

Stoppa allt lurendrejeri som florerar på nätet

Ordet bondfångeri uppstod på 1800-talet

då lurendrejeriet härjade hos landsbygdens folk

Men nu har ju lurendrejeriet fått mer

avancerade verktyg i sin hand

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-12 11:36



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Detta är fruktansvärt! Vilket lurendrejeri!
2018-03-12

  Öknens Ros VIP
För att inte tala om telefonförsäljare!
Skrev alldeles nyss om denna plåga.
2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP