Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genuina möten i avrustningen




Är mumma för en förvirrad själ som inte alltid vet vart den är


Som en skogspromenad med henne som insjuknade och hittade tråden igen
till ett liv hon från början inte hade tänkt sig


Eller en dag med han som gått i samma stövlar hela livet med en ful mössa på
huvudet
Med den fantastiska kroppen som hoppade över staketet om morgonen
Som unnade sig kärlek från början av den genuina sorten


Eller med han som gick upp om morgonen för att anteckna väder och vind
och lyssna på radion
Som inte förväntade sig så mycket annat en ett stilla eko av
gårdagen


Som en balkongdörr som flyger upp med ett oväntat välkomnande för att få
höra en stund om någon annans liv och tillkortakommanden


Som en sen kväll hem med dig till dörren för att jag bryr mig
och har tiden och lusten


Ingen gloria på huvudet eller silvermantel
Inga höga hästar som vill rida hem på vinsten


Segern var redan vunnen då du älskade mig för mina förluster




Fri vers (Fri form) av Ökvinnan
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-12 12:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Människovänligt skrivet.
2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Ökvinnan