Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gurkor med ångest

Jag läste någonstans att vi människor består av så mycket vatten, att vi egentligen bara är gurkor med ångest.

Men har gurkor ångest?
Vad tänker dom i så fall?

Citat gurkan:

"Undrar om jag har fått tillräckligt mycket sol och näring.
Man vill ju va konkurrenskraftig!
Söt och saftig, som dom andra gurkorna.
Man vill ju inte va torr, liksom.
Och besk.
Vad ska hända med mig?
Ska jag skivas och läggas på mackan?
Eller ska jag rivas till en god tzatziki?
Tänk om jag kommer till nån som inte kan laga mat?
Eller nån som glömmer bort mig.
Så jag ruttnar.
Jag har hört, att en del skalas.
För att komma åt det goda på insidan.
Det vore trevligt!
Nån som verkligen uppskattar mig.
Det är svårt, att ligga här i grönsaksdisken och spekulera.
Det känns lite ovisst, liksom.
Men vad ska man göra, annat än att vänta och se."

Slut citat

Det låter väl logiskt

Jag är nog en gurka




Prosa av Bhodi
Läst 622 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-03-12 12:22



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tack för en ytterst stimulerande humoristisk text!! :D
2018-03-14

  Nils-Robert
Ja nog känner man sig som en inlagd gurka emellanåt.

2018-03-13

  Monika A Mirsch VIP
Läckra funderingar kring din gurka i inspirerande text! Jag tror jag skall lägga mig på burk - tack för tipset!
2018-03-12

  AKT VIP
Tycker om tanken!! Har en gurka ångest? Känner nästan att jag måste bli tvångsmässig vegan på köpet.
2018-03-12

  Fulbergarn
De kanske gillar gurkmeja
2018-03-12

    Sefarge VIP
Som överste Sandell sa
När han med sin här, jagat
Ryssen på flykten mitt under
Deras Middag ute vid en trädgård
och han kom fram till ett dukat bord.
Satte sig ner med sina soldater
smakade och sade
=Ryssar äro usla soldater
Men vid gud kunna de göra
God saltgurka!
:)
2018-03-12

  Erik Gefvert
Gillar frågeställningen. "Har gurkor ångest? Vad tänker de isåfall?"
De kanske tänker
'Vi gurkor består av så mycket vatten att vi egentligen bara är människor med ångest'
2018-03-12

  Onomatoprofet VIP
måtte den inte bli inlagd!
2018-03-12

  Kungskobran VIP
Åh gamla tiders gurka , vilken doft och smak
Kul text
2018-03-12

  Öknens Ros VIP
Kul!
2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Bhodi
Bhodi