Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett utdrag ur en sinnessjuks dagbok pt. 7

Om jag hade vart nykter mer än två dagar i rad hade nog min mamma gillat mig mer. På något sätt känner jag samhörighet med ditt bloddrickande för att få i sig det sista metadonet när pengarna är slut. För det har gått för långt när man tittar för länge på klumparna i sin egen spya och överväger att kanske få bli lite mer hög om man bara, i hemlighet, för sig själv och hela världen, åt upp dem igen. Du gråter för mig och jag gråter för dig men om man inte kan se det så kan man inte göra något åt det. För jag krossade alla speglarna med mina docs för att jag inte ska se hur de där tjugo kilona försvunnit spårlöst. Panikångest eller att tända av? Jag vet inte längre. Hur hade min bror varit om han inte såg mig i ögonen på familjemiddagen och visste att maten jag petar i växer i min mun varje dag? Vädjande tittar han och tårarna i julmaten hjälpte inte men de visade att så fort jag drar här ifrån så är jag lika död som min älskare. När man är sinnessjuk och skriver dagbok kan man inte hålla en röd tråd. Det berättade min psykolog när jag lämnade över boken jag skrivit om han som dog. Som lämnade mig. Och vi båda har ju gjort samma sak men vad va det som gjorde att jag klarade det och inte du. Jag klarar inte mer amfetamin skrek jag till min langare och han sa jag fick det för en hunka och vi kramades för det räddade mig. När de där åttiotusen är slut baby, då möts vi igen okej? Hade du haft en grav hade jag grävt upp dig men du är inte mer kroppslig än askan från min cigarett och om inte det dödar mig, vad kommer då döda mig?




Prosa av kattdrottningen
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-12 21:30



Bookmark and Share


    glitterflicka
Åh älskar denna
2018-03-17

  Spik
Galet naket, jättebra!
2018-03-17

    Ordkonstnär
Bra. Jag gillar texten. Något rå men utan att bli smaklös. Inga fula detaljer men ändå innehåll.
2018-03-12
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen