Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OROSANMÄLAN

 

Jag vill anmäla

en oro

 

inte min

utan din

 

som hotar

kväva mig

 

slår mitt inre

gul och blå

 

piskar glädje

sönder samman

 

min empati

har skavsår

 

men anmälan blir

nog nedlagd

 

brott ej styrkt

som brukligt är

 

eller straffet

skyddstillsyn

 

med fotboja

på mig

 

för att stävja

rymningsförsök

 

ändå vill jag förstå

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-03-14 17:42



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
När man är för inkännande för sitt eget bästa.
2018-03-19

  Johan Strömstedt
Som ett våtvärmande omslag som klibbar fast utan att riktigt mena det.


2018-03-19

  Stanley Rydell
Suverän hantering av metaforer!

Min empati har ska sår - mitt i prick!
2018-03-16

  ULJO
Oro finns överallt. Ska inte bara sopas under mattan
2018-03-16

  Valter Örn VIP
Tycker att dikten säger en del om oron i samhällsklimatet. Har man inte oro själv så får man.
2018-03-16

  DavidM VIP
Texten ger många funderingar och tankar, både kring oro, brott och följder.
2018-03-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på!
Yttre misshandel lämnar spår, den inre syns inte för blotta ögat!
Många som utsätts förstår inte varför det sker.

2018-03-14

    ej medlem längre
När kärleken tar på krafterna i ett ständigt kaos.
2018-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP