Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reser i kontraster

Vaknade en morgon
Sängen var hård
Kudden som cement
Det iskalla rummet
Inga tavlor
Sänglampor icke
Inga små bord
Inga krusiduller
Kalkade väggar
Gardiner enkla
Stengolvet kallt
Det kom inget varmvatten
Nacken värkte
Axeln stel
Bäddad i yllepyjamas
Vita lakan
Nog inga sänglöss
Från det dragiga fönstret
Hör jag grannen spela piano
Så vackert
Jag hör tupparna gala
Hundarna skälla
Katterna jamar fria
Motorfordon ljudliga
Precis utanför fönstret
Människor pratar
Skrattar
Ser
Finns
Nynnar
Lever
Solen är varm

Jag vaknar i mina linnelakan
Dyra rena
Neglige’
Sängen är mjuk
Ergonomisk
Kudden är dun
Anpassad
Det är tyst
Och varmt i rummet
Sovrummet är inrett
Matchande färger
Krusiduller och gull
Varmvatten massor
Kranarna blänker
Det är tyst
Hör inga grannar
Katten ihoprullad
Var är livet
Stressad parkerar bilen
Ute på gatan tyst
Snön smälter i parken
Kalla vindar fryser
Dunjacka
Mössa
Tittar ner
I hissen
Sa grannen hej?
Jag är hemma
Och jag lever
Såhär








Fri vers av Sommarina VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-13 22:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tankeväckande
2018-04-06

  Bo Himmelsbåge
Härlig bild av Din sovande katt!

Drömresor i kontraster...

Den första materiellt kalt, kallt och knapert, men med levande, skrattande människor...

Den andra i lyx och överflöd... men sterilt känslomässigt, utan mänsklig kontakt...

Trots allt föredrar nog även jag, den första versionen...

Fint belysta kontraster om vad som är viktigast i levande livet...
2018-03-16

  Anya VIP
Intressanta kontraster i denna text. Känns som att trots sin enkelhet är det nummer ett jag föredrar.
2018-03-16

  ULJO
Tänkvärda ord att löäsa och begrunda
2018-03-16

  BenGust VIP
Innehållet sorteras väl under den
härliga titeln "Reser i kontraster".

2018-03-15

    ej medlem längre
En fantastisk text som leder till eftertankar.
2018-03-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text om skilda världar!
2018-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP