Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försörjaren


ar-Razzâq



Du är den kraft som
håller samman världen,
förser hela skapelsen
med näring i sinnrika kedjor
minituiöst anpassade

Var och en av Dina frukter
är sällsam och perfekt
i sitt eget varande

Dina sädesfält i solnedgång
guldskimrande rikedom,
och havets världar
mäktig mångfald

En hel natt skulle
inte räcka för att räkna upp
hur Du förser oss

Du har givit människan
begåvning och kunskap
för att säkerställa
allas försörjning

Men det är upp till
oss nu om det ska
bli möjligt

ya Razzâq, ya Razzâq







Fri vers av Rachel Roth
Läst 1039 gånger
Publicerad 2006-06-07 08:40



Bookmark and Share


  Rachel Roth
önskar tacka Sidhe för kritik som jag värdesätter och jag har gjort lite ändringar utifrån den. Tack också så mycket till Er andra som följer mig på denna upptäcksfärd i gudsnamnen.
2006-06-07

  Nic
Tack igen, det är ord som känns sköna att läsa, då jag sitter här vid mitt skrivbord fyllt med arbete *L*.
Ska spara texten och läsa de dagar då arbetet går trögt
2006-06-07

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Tycker tyvärr att denna är svagare än de tidigare. Särskilt tredje versen och "Det är upp till oss NU". Texten får litet för mycket patos, blir för direkt känslosam med för få finesser. Tycker jag, alltså.
2006-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth