Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du hoppar twist i åsikter...

Nu är det så här
Jag säger precis
som det ÄR
Är rak och rättfram
utan filter i tanken
Språkar fritt från
den mentala åsiktsbanken

Du blir kränkt och
förnärmad, för du
förstår inte vad
jag egentligen 
menar och säger
Din mentala kapacitet
av förstånd är låg,
du förstår inte
djupt intellektuella
grejer

- Svåra ord och ord
med en längre text,
alltså orka läsa
vad du skriver
- Blott åsynen av ditt namn
i nyhetsflödet säger stopp
för att ta in, en spärr
med dölj det bliver

Ok, du lågintelligensare
som inte tänker längre
än vad näsan din räcker
Jag studerar ditt agerande,
och beteendemönster,
och där är ett och annat
som de facto läcker

Populism och trender
är din mentala värld
Du hoppar twist i åsikter,
vänder kappan efter vinden
på din livsfärd
Skyll dig själv, för att Du
missar mina ord av vikt
Jag är ledsen bruden/mannen,
men jag har redan synat
din förklädda intelligensbikt

Visst är jag stöddig, med
attityd i min kvinnliga röst
Jag har viktiga ämnen
att belysa, som du bör läsa,
ord som kommer
från mitt hjärtats bröst
Jag är ifrågasättande,
och källkritisk, och förstår
inte varför allt fler inte
öppet käftar, och sätter
ner sin bestämda fot
Massan drar in er i ledet,
och rädslan för att sticka ut,
att anpassas efter normen,
är där ni väljer att slå rot

 

Bild: nätet

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-14 00:36



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Klockrent!
2018-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale