Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En salut för kärlekens inre kraft

En salut för kärlekens inre kraft


Idag såg jag två äldre människor går hand i hand
Tänk att så länge har kärleken bundet dessa band
Man vet ju att kärleken rostar aldrig, eller blir svag
Två par hjärtan som har slagit i samma takt och slag

Man förundras ändå att kärleken är så universell
Mycket bättre än i någon tidning som i Livets Novell
Verkligheten överträffar alltid det man hittar på
Här ser man faktiskt att himlen är riktigt blå

Kärlek mellan människor är det vackraste man kan se
Inte för det sjungs om äldre kärlek på någon CD
Men ändå framstår detta som en förebild för yngre
Jag lovar att det kommer en tid för dem när de blir tyngre

En salut för kärlekens inre kraft och låta det få vara i evighet
Den sitter även kvar när människor drabbas av senilitet
Gesten att gå hand i hand är ju inte bara yngres kärleksgrej
Nej, det här livets bröd en bonus med pålägg av lite leverpastej

Bo Grapensko




Fri vers av Knoparemoj
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-14 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj