Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det snart val igen

 

Nu syns nya härliga vallöften
i röst-jagande politiska syften
Politikerna dödar i framgång
njuter av bonusar i motgång

Hitlers röst ekar åter överallt
om retoriken i att ljuga iskallt
Gör lögnen stor större störst
sanning behövs inte i eran börs

Och slutligen blir lögnen sann
röster körs in på löpande band
Alla blundar, för inga vill vara med om att betala
rösternas plånböcker målar denna tavla

Ingenting i människans natur
tyder på att de vill förändra för de längst ner
Snacka går i konsten att förstå
men dessa själar är oftast inte vita inte grå

De längst ner på stegen
får fortfarande leva efter regeln
Har du ingen att trampa på
så är det dig de trampar på

 



 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-14 16:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2018-03-19

    ej medlem längre
Vi borde ha lärt oss av det förflutna vad vallöften är värda...att vinna röster...för att efter valet försämra och förvärra ännu mer. Politiker är de falskaste av alla människor.
2018-03-15

  morgonstjärna VIP
du bilden sa mer än ord
gråtpartyhatt
fy såna orättvisor!

kaptalismen kostar liv

2018-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Bojkotta valet!
Parlamentarismen är en bluff!
Politiken är ett skugg- och rävspel!
2018-03-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP