Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avvaktan

Ibland tycks tiden vara en enda lång väntan

knogarna möter blanknött stål och ingenstans är världen

mer svart eller vit än då

 

Det är sådana dagar

en tågresa med blå tåget påminner oss

om att den redan uppbokade restaurangvagnen faktiskt ger oss respit

från våra måsten

 

en möjlighet att stanna upp

tillåta sig att istället återvända till sin plats,

reflektera över livets små och stora frågor

 

och få hitta tillbaka

till närvarons berörande nu

 

© Birgitta Wäppling, 14 mars 2018

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-03-25 11:40



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fin text till tågresans lov
2018-04-03

  Stisse
Tankeväckande och fint skrivet. Gillar sista raderna så mycket. "Närvaron så berörande nu." Det är sanslöst bra. Bokmärken.
2018-03-31

  Solstrale VIP
Synnerligen eftertänksamt och fint skrivet! Gillas! :)
2018-03-31

  Eva Langrath VIP
Fina tankar
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP