Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi pratar inte om hösten som kom


Förra sommaren var jag din älskling
i ett moln av feberyra var vi
vårt första hem, lånade möbler,
din mammas gamla handdukar
du och jag och hela våra kroppar i ett madrassland
en sovalkov som blev vårt universum

jag minns så bitterljuvt
ditt fågelbo på min bröstkorg
hur jag mitt i en inandning
(det luktsalt som var hela din essens)
insåg att jag lekte med lånad tid
att jag en gång skulle titta tillbaka

och önska
att jag var just
där

-

Låt oss blunda för en sekund
stanna upp i en onyanserad saga
vi pratar inte om hösten som kom
om att söka tröst under andras kroppar
att förlora all framgång för en sista natt i varandras famnar,
vad tjänar det till
det som var du och jag är död jord i mina händer
jag satt och tittade på
när hela vårt luftslott rämnade




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-14 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel