Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intuition




Ljuset kan kandera
sig med mörkret

Och frottera sig med
skuggan

En Papegoja kan sjunga
Nidvisor om Diktatorn

Utan att begripa
Och tappa färgen

Men dess ägare kan
bli uppsökt och utplånad


Sötman kan bli uppslukad
av jäsande drunknade myror
och möss


Du kan tappa dina ord
som aldrig kommer tillbaka

Fastän du alltid är hemma
hela tiden

Tills du blir tvungen att
hämta in dem hos någon
annan som talar ditt språk

Allt är så mycket enklare
När man inte förstår

Men gör det rätta ändå

Var inte ledsen
Du kommer att finna
mig en gång

När jag äntligen kommit
Tillrätta och i frid

Inför dina ögon
Behöver vi då inte
längre gråta de svaleblås
förtorkade drömmar

Ut mot alla dessa
världens träd fastsatta
med sina rötter

I våra ärliga
Såpbubblefärgade
nakna ord till varandra

att vandra in i fridens
Onämnbar känsla

in i våra hjärtan. ..in i våra
hjärtan.

Ifall vi bara råkat ha
tagit oss tid

att känna igen vår känsla
ett enda litet tag. ..















*"Till den trettonde förrädaren
och alla oss andra syndare
däremellan Tillägnat"





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-15 08:55



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Min reflektion över din text är måhända icke så bråddjup som texten ifråga, men...

Din text väcker mången slumrande neruronhop i min stackars halvdementa hjärna;)

Detta i sin tur medför obönhörligen viss vånda-för vilken jag tackar skribenten ifråga!
2018-03-17

  Fulbergarn
tog mig en tid här :)
2018-03-16

  Goraxy 89 Orion VIP
RIKTIGT bra diktat - Sakinnehållet är ju en oväsentlighet inte värd att analysera !
2018-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP