Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Radhusfarsa

Gud talade till radhusfarsan
och sade:
Jag skall ge dig ett radhus
och i det skall allting tillfalla dig
allt det som skall höra till din lott.

Kläder skall vara dig givna
att täcka din knotiga kropp.
Odörerna från dina fötter
skall du kväva i Gore-Tex och läder.
De bleka och håriga benen
skall döljas i denim.
Din hängande buk skall du skyla
i T-shirts med ungdomligt tryck.

På ditt huvud skall håret glesna
du skall böja det – inte för mig
men du skall dunka din panna
i radhusets vägg
i jämna och rytmiska slag
så att skinnet skall fläkas från benet
och blodet strömma fram
för att svepa hela hemmet
i en glänsande, röd brokad.

Då det sinar ska jag ge dig
kött från alla världens djur:
svin, fän, fiskar och fåglar.
Du skall steka det på elden
tugga och svälja
saftiga stycken.
Då skall ditt blod förnyas
och i ångande heta pulsar
fortsatt pumpas fram.

Och jag skall ge dig en kvinna
som älskar dig
för vad du borde vara
och därför hatar dig
för vad du är.
Ur varandras kroppar
skall ni frampressa utsöndringar
och jag skall visa dig min makt
när jag ur den mustiga smeten
lyfter små lockiga barn
som ropar efter dig.

Jag ger dig, radhusfarsa
mitt högsta, heligaste löfte
att du skall få höra dem tjuta av skratt
i skyar av spelande gulgrönt ljus.
Och då skall du veta
att fast du åldras utan värdighet
skall din kärlek övervinna döden.




Fri vers av Marse
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-14 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marse
Marse