Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu kommer Kungen in!

*porttelefonen ringer*

- Hallå? Svarar jag

- Skit.... prylar! Släpp in määäj! Ylar han

*öppnar porten skrattande*

Jag har haft en riktig skitdag, så jag är glad för den energikick jag vet att Kungen levererar. Det GÅR bara inte att vara på dåligt humör i hans närvaro. Jag är tacksam.

In i hallen. Av med skorna. In till köksbordet. Lastar ur fickorna. Jackan i hörnet. Kaffe. Jag börjar fixa.
Jag hinner inte ens berätta att jag haft en dålig dag innan han tröstar mig. Två färdiga ost/skink frallor och två semlor.

- Gjort jobb på bageri idag, flinar han. Blev rikligt belönad.

*kram*

Jag berättar lite kort om min skitdag, men lägger inte mycket energi på det. Det har bleknat redan.

Det blir fotosession. För Kungen alltså. Manne (min roomie) tar några bilder.

- Måste ha lite nytt ibland, tycker han.

Vi svamlar på alla tre i köket ett tag. Fram och tillbaka. Hit och dit. Kungen drar några kortare shower här och där.

Kaffet glöms bort. Det händer. Därför att vi händer.

Vi börjar om. KUNGEN fixar Kaffe!

Jag har en Bodum Bryggare, så Kungen behöver instruktioner. Dom delas ut medan vi alla står och smådansar lite till musiken (spellista: "bara om jag känner för det").

Han vill ha kaffe NU!

- Tålamod! Dansar jag. Det här är zen-kaffe! Skaka lite på kannan, säger jag och skakar demonstrativt på rumpan.

Han följer instruktionen till punkt och pricka, och det slutar så klart med att vi alla står och skakar roompah!

Manne, sin vana trogen, går och kollar på tv efter en stund. Jag och Kungen svamlar på. Stora planer. Jag är på.

Tittar ner på hans fötter.

" Jaha. Han också", tänker jag.

- Varför har du hälstrumpor mitt i slaskvintern?!

- Vadå?? Jag har ju en varm jacka, säger han när han hänger på sig den.

- Idiot! Säger jag och citerar Manne. Du har ju inte jackan på fötterna!

Vi skrattar, Manne som hör att Kungen ska gå kommer och säger hej då.

*kram*

- Hare' bra nu, säger han.

- Du me', säger jag. Tare' lugnt, va?

- Du veet! Säger han och flinar.

Jag skrattar och skakar på huvvet.

*Kungen kan*





Övriga genrer (Kåseri) av Bhodi
Läst 441 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-15 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bhodi
Bhodi