Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattutställning! Människans och kattens Villkor!

Fotograferar honom!
Den beskedliga katten!
Och den som ingen rår på!
(Lejonet i öknen)

Han tillhör denna öken!
Vissa dagar, är det en öken, som när jag inte mår bra!
Andra dagar är det ett hem!

Jag tänker på att han kan vara beskedlig!
Han har något gemensamt, med en människa ändå!
För en människa vill bli älskad!
När en människa blir älskad, är han eller hon beskedlig, så tänker jag mig kärleken!
En människa har vissa förutsättningar för att bli älskad, och så har också en katt!
Ändå vill människan vara sin egen, SJÄLV...STÄNDIG!
Som kattens vildhet som ingen rår på!
Som när den tar en mus...
Fast man ändå har sagt till katten, att sådär får du inte göra!
Så lyssnar inte katten på det örat!
Kanske större chans ändå, om man fått tag i musen, och sagt; -Hallå! Se dig för! Snart kommer en katt, som vill dig äta opp!




Bunden vers av Mim
Läst 114 gånger
Publicerad 2018-03-15 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim