Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En i april 2005 här utvecklad och publicerad version av originaltexten den Fria viljan skriftad och publicerad i olika sammanhang under ett par decennier dessförinnan.


Den fria viljan

Allt är inte
möjligt att definiera
och förmedla med ord

Ord kan förmedla vår
önskan och vilja, 
vår avsikt
att gå till handling

Men ord kan inte ersätta
våra handlingar 

– Blott bekräfta och förstärka ...

När våra syften, 
viljor och avsikter
möts med tvingande krav
är det inte så underligt
att ingenting blir av

Tvingande krav på att få 
det vi av den fria viljan 
bjuds på
är nu som då
att gräva 
den fria viljans grav ...

Vår önskan och vår vilja
är inte tvingande i sig

– Blott en möjlighet för den andre
att få veta vad vi behöver
och därmed ökar chansen
att kunna få ge av fri vilja 
utan tvång och krav ...


©Peter Stjerngrim

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-15 09:43



Bookmark and Share


  AKT VIP
Tack för en fin text om viljan och dess möjligheter. Underbara ordformuleringar.
2018-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP