Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inställningen på Vårutställningen




Nu har fukten börjat
att smälta in

Och allt liv börjat
Vakna ur sin sömndröm
med de som överlevt

Det är Vårens hjärta
som slår med
försiktiga pulsslag

I den ystert
porlande bäcken

Och Johannes
I sin stuga vid
Hallsberg går ut

Till strålande sol
och senvinter
smältande skare

Att bränna bort
Svamp o mögel
angripna fruktgrenar
och kvistar

Rester av de friskt
Beskärda

Läggs i prydliga högar
för rådjur o harar
att smaka av

Den gamle hortonomen
Har varit med förr

Men är lika lycklig att få uppleva
den kommande Sommarens
födslovåndor i sin trädgård

För han vet att naturens
gemenskap i tillvaron

Är det som skänker glädje för
honom fastän på äldre dagar
med allt styvare ben.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-15 10:33



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Rätt
Bra
Egentligen

Är
Det vår igen
Våren !
2018-03-15

    ej medlem längre
Våren är här!
2018-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP