Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ta vara på tiden

Ensamhet
Ibland bara ett litet ord
En liten gubbe
vid ett fulldukat bord

Sitter där ensam
Ingen att hålla kär
För gamla gubben
Av oss vi lär

Tiden är knapp
Den vi har här på vår jord
Stanna upp gör något viktigt
Dras inte fram av livets fjord

För en dag det händer
Vi står vid kanten och tänker
På vad vi har gjort, vem vi hållit kär
O ungdomens år så kraftigt de blänker

Att du tänker livet var bra
Och att du haft något av värde
Kanske du delade med dig av kärlek
Något nån annan du lärde

Men den dagen är icke ännu
Du är icke död
Än kan du ändra
På hur livet ditt löd

Så börja idag, gör något stort
För livets vals går ack så fort.




Bunden vers (Rim) av Franz Ferdinand
Läst 211 gånger
Publicerad 2018-03-15 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Franz Ferdinand