Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flödeskällan



Stulna ord kan återanvändas
I var mans mun

Och alla ord är tillgängliga
att skriva ett odödligt verk

Men inget odödligt bara
Gasvävsnät på de egna
Utskavda orden

Strax intill aningens
beröringsgräns

Muttrar minnet för sig själv
In i läsarens ögon

Tulpaner i allsköns färger
till reapris att inhandla vid

Stormarknadens kommersiella
kollegiekammare som äter
Upp alla småbutikerna med
sin blotta existens

Hasar sig sakta framåt
med rollatorn är blind
Och mätt på framgång

Men hungrig på livet
i övrigt trots det!

Blott en ledbruten
Pensionär med några
Barnbarn i förskingringen
Och kasse med lite mat
och sötsaker

Men huvudet ändå fyllt med ord
Och historier från gårdagens
fallna mysterier på väg

Att hinna med en buss till sitt eget
Hus på landet där förvarings stödet

För hela hans tillvaro vilar i nuet
På cementerade murknande ramar

Av doftande violers dåtid bland
hemlighetsfulla mursprickor.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-18 10:18



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
Ord som doftar
av lägtan.
2018-03-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Nog har du huvudet fyllt av ord om både nutid och dåtid. En glädje att läsa dina skarpögda berättelser!
2018-03-18

  Kungskobran VIP
Väldigt suggestivt och känsloframkallande
2018-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP