Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längs redan utmejslade ståndpunkters väg

som om världen inte redan hade sina tomrum

och sina förutfattade ståndpunkter

 

som om den inte redan viskade våra namn,

oaktat scenen den bjuds

 

hon sveper sin kappa om sig och går ut i kylan

men med värmen hela tiden bibehållen närmast kroppen

 

hon är den hon är och vassen böjer sig för fartvinden

det handlar inte om att låtsas

    som om hon inte hör eller ser

utan om att även hon måste få vara

    den hon är

 

vinden biter i kinderna nu

och hon ler genom solregnstårar

 

©  Birgitta Wäppling, 15 mars 2018

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-15 17:20



Bookmark and Share


  Stisse
Du skriver så fint om hur det är att våga vara människa utan att ge upp sin egenart.
2018-03-31

  Solstrale VIP
Underbara rader som ger mig återspegling ur mitt minnesskafferi... Gott skaldat! :)
2018-03-31

  BenGust VIP
Vass text om konsten att vara människa.
2018-03-17

  Maria Marängsviss VIP
”hon är den hon är vassen böjer sig för fartvinden” fett <3
2018-03-16

  walborg
Blir tagen av den fina självkänslan som förmedlas i texten.
2018-03-15

  Larz Gustafsson VIP
Skönt att alla inte är opportunister, vindflöjlar och kappvändare.
2018-03-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP