Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bara vara

trots allt -

vi har fått
must och märg
smak
doft och färg

- en liten tid -

levande...
utvecklingsbara...
gåtfulla...

irrar vi runt
och ältar gamla melodier
tills något brister
i hjärnans labyrint

i vår övertygelse
om vår betydelse
(eller icke-betydelse)
för världen
kan vi mista glädjen

en fjärils vingslag
en doft av kokos kanske
eller av glöd -

det är aldrig för sent
ögonblick för ögonblick
kan hända oss

något kan vända oss
till att se på nytt
gåvan som vi är

det vår födslorätt
att bara vara
- vara bara människa!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-16 00:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Att bara vara är en stor konst, och där bor en stillsam lycka. Fin text.
2018-03-19

  Niliboy
Levande å improviserat, mycket fint!
2018-03-19

  Anya VIP
Men så fint och en stor portion klokhet. Jaa det är sannerligen vår födslorätt. Slutorden sitter som en smäck. Bravo!
2018-03-16

  ULJO
"det är aldrig för sent
ögonblick för ögonblick
kan hända oss" Du säger det själv så bra.
2018-03-16

    ej medlem längre
Tack för en text som påminner mig om den stora gåvan det är att få leva.
2018-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Så bra du skriver om livet!

"Det är aldrig för sent"
En utomordentligt bra formulering med stor igenkänningsfaktor!
2018-03-16

  Respons VIP
En glädje och en tacksamhet över att vara människa som smittar! Tack!
2018-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP