Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moment 22

Vem säger att man måste lyda lagen
i alla avseenden då man själv inte har fått vara med
och bestämma över dem
Skriva dem
Och hur kommer det sig att myndigheterna låser in
narkotika dömda tillsammans med mördare och
misshandlare och annat löst pack som sitter i fängelse
Och vem påstår att människor blir bättre av att sitta
inlåsta i fängelset under en lång tid då de har blivit
dömda för sina brott
Det roligaste är ändå att när de låser in en individ för
grovt narkotikabrott i fängelset så träffar de dömda där
som oftast likasinnade personer då de knyter nya
kontakter helt enkelt
Så den dagen de muckar dröjer det som oftast inte länge
fören de återvänder till samma slags kriminalitet
som de höll på med innan
För de kan inget annat
Men nu är de sju resor värre istället
Så att låsa in unga första gångare i fängelset tillsammans
med gamla rävar i gemet blir till ett moment 22
För i fängelset blir de snabbt fullärda förbrytare
om de inte var det innan
Och då har det tidsbestämda straffet som de har fått
inte gjort någon större nytta
Snarare tvärtom
Men så handlar ju fängelsestraffet egentligen bara om
att ta den intagnes tid
För den dagen den intagne muckar ska den ut ifrån
fängelset oavsett om individen själv vill eller inte
Ja, om polisen så måste släpa ut dem därifrån
För att sitta inlåst i fängelset kostar samhället
en massa kosing
Något som alla som jobbar får betala skatt för
Och det är allt annat än billigt att hålla människor
inlåsta i fängelset kan jag lova
Kanske något att tänka på för den enskilde människan
om hur snett saker och ting kan vara emellanåt
Frågan är bara, vad att göra åt saken då fängelset inte är
skrämmande nog för den intagne tydligen...

Ken Cassel
16/3-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-16 06:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel