Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fler exempel, To be Continued!


Trots- Positivt eller negativt?

Trots...
Kanske tänker du på småbarn när du tänker på det ordet?
Trots, inget positivt ord, i sin bemärkelse!
Eller Trots, hen gjorde det och det, trots... (att hen hade det svårt på något sätt)
Så, om man tittar på den vuxna bemärkelsen?
Det är ändå bra, att få någonting gjort.
Kanske inga stordåd, utan någonting litet.
Eller kanske, beroende på person, hur personen tänker, så är detta trots någonting stort?
Denna anledning att göra någonting, trots att hindret ligger öppet.
Som ett öppet mål!
Så kan man ju tänka!

Men varför är detta trots, någonting negativt när det kommer till barn? (Jag sa aldrig, när det kommer till kritan!)
För att det finns givna regler, och dem skall man följa!
För vuxna då? Finns det inte givna regler där? Jo!
Dem skall man också följa! Eller finns det ett stadium, i vuxen eller barnfas, där allting handlar om "fritt", inga regler att följa?
Fri barnuppfostran?
Fri vuxenuppfostran?
Men när man är vuxen, då kan man ju sina regler!
Kanske andras regler!
Så vad är det att trotsa, är det positivt eller negativt?
Beroende på var du är i livet...
Om ett hinder överkommes eftersom du har det framför dig!Och det leder till något gott! Då borde väl ordet TROTS ha sin bemärkelsedag!?




Bunden vers av Mim
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-16 08:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Fri barnuppfostran (hippiepedagogik och flum) är av ondo.
Vi ser vad den ställt till med.

Jag trotsar dagligen. Men jag trotsar det destruktiva.
Jag vägrar att befatta mig med sådant som jag uppfattar som ogudaktigt och nedbrytande.
Ibland är det rätt att göra uppror.
2018-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Mim